Τί είναι το CloudFlare και πως μπορεί να σας ωφελήσει - Astarte Media
0,00 (0 items )

No products in the cart.

+30 210 51 31 915

Τί είναι το CloudFlare και πως μπορεί να σας ωφελήσει

Το CloudFlare, μια εταιρεία που βοηθά στην αύξηση των επιδόσεων και της ασφάλειας των ιστοτόπων, εγκαινίασε τη νέα του συνεργασία μαζί μας. Αν δεν έχετε ακούσει άλλη φορά για το CloudFlare, η ιδέα είναι απλή: κάνει οποιαδήποτε ιστοσελίδα σχεδόν δύο φορές ταχύτερη και την προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών απειλών.

Μέσω του CloudFlare προβάλλονται πάνω από 400 δισεκατομμύρια σελίδες μηνιαία – περισσότερες από τις προβολές των Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal και Instagram μαζί – και περισσότεροι από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τακτικά το δίκτυό του. Για το λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας reduce weight.

Ταχύτερη διαδικτυακές επιδόσεις

Το CloudFlare είναι σχεδιασμένο να κάνει τις υπηρεσίες μας ακόμη καλύτερες. Η πλατφόρμα του αποτελείται από ένα δίκτυο 76 data center σε στρατηγικές τοποθεσίες στον πλανήτη. Με την εγγραφή στο CloudFlare, η κίνηση από και προς αυτή γίνεται μέσω του κοντινότερου στο χρήστη data center.

Καθώς η διαδικτυακή κίνηση αυξάνεται, το CloudFlare προσδιορίζει με έναν έξυπνο τρόπο ποιά τμήματα μια ιστοσελίδας είναι στατικά και ποιά δυναμικά. Τα στατικά τμήματα μένουν στη μνήμη των server του για μια χρονική περίοδο, η οποία μπορεί να οριστεί και μετά τη λήξη της το CloudFlare αναζητά αλλαγές στο περιεχόμενο. Μεταφέροντας αυτόματα το στατικό περιεχόμενο πιο κοντά στον τελικό χρήστη, η συνολικές επιδόσεις μιας ιστοσελίδας αυξάνονται δραστικά.

Το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης του CloudFlare βοηθά στην μείωση του εύρους ζώνης που είναι απαραίτητο για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία ενός ιστότοπου, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον φόρτο που έχουν να διαχειριστούν οι server, οι οποίοι της εξυπηρετούν. Έτσι εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι και χρήματα, ενώ ο ιστότοπος ή η διαδικτυακή εφαρμογή λειτουργεί ταχύτερα και πιο αποδοτικά από ποτέ! Κατά μέσο όρο, οι πελάτες του CloudFlare απολαμβάνουν μια μείωση της τάξης του 60% στο εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται και 65% στα ερωτήματα που εξυπηρετεί ο διακομιστής τους.  Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το CloudFlare τυπικά μειώνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας κατά 50%, το οποίο σημαίνει καλύτερη εμπειρία χρήσης και πιο ικανοποιημένοι επισκέπτες.

Ευρεία διαδικτυακή προστασία

Μετά τη χρονιά φαινόμενο, το 2011, το CloudFlare παρατήρησε μια εκρηκτική αύξηση 700% στις επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) στο διαδίκτυο. Καθώς οι επιθέσεις αυτές αυξάνουν, το CloudFlare είναι εκεί για να προστατέψει τις ιστοσελίδες που βασίζονται σε αυτό.

Γενικότερα δίνεται η δυνατότητα προστασίας από ευρύ φάσμα διαδικτυακών κινδύνων όπως: επιθέσεις DDoS, hacking ή spam (ειδικά σε φόρμες επικοινωνίας και σχολιασμού). Αυτό που καθιστά εξαιρετικά αποδοτική την προστασία που προσφέρει το CloudFlare είναι το ότι όσο περισσότερες σελίδες βρίσκονται σε αυτό τόσο πιο έξυπνα τις προστατεύει. Αναλύοντας τα μοτίβα κίνησης εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζεται, ότι η καλή κίνηση θα εξυπηρετηθεί ενώ η κακόβουλη θα αποτραπεί.

Στόχος του CloudFlare είναι να κλείσει τις διαδικτυακές επιθέσεις στο ντουλάπι της ιστορίας. Και, κρίνοντας από το μέγεθος του δικτύου που έχει δημιουργηθεί και τα δισεκατομμύρια των διαφορετικών επιθέσεων που εξουδετερώθηκαν, όλα βαίνουν καλώς.

Αγοράζοντας οποιοδήποτε πακέτο φιλοξενίας ή αποκλειστικό server, ενεργοποιούμε, ρυθμίζουμε και εγγυόμαστε την καλή λειτουργία του μέσω του δικτύου του CloudFlare.

Leave a Comment!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *